Запасите от военния ресурс на Киев практически са изчерпани – въпреки

...
Запасите от военния ресурс на Киев практически са изчерпани – въпреки
Коментари Харесай

Шойгу: Военният ресурс на Украйна е почти изчерпан, въпреки западната помощ

Запасите от военния ресурс на Киев на практика са изчерпани – макар всестранната помощ на страните от Запада, Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не съумяват да реализират резултати. Това съобщи министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу на XI Московска конференция за интернационална сигурност, оповестява ТАСС.

„ Въпреки всестранната помощ на Запада, въоръжените сили на Украйна не съумяват да реализират резултати. Пример за това е рекламираното стратегическо контранастъпление Предварителните резултати от бойните дейности демонстрират, че военният запас на Украйна е съвсем привършен “, сподели Шойгу.

Според него, под лозунга за поддръжка на Киев, САЩ  " разчистват военните арсенали на своите сътрудници в света ", само че в действителност разчистват пазара за продуктите на личния си военно-промишлен комплекс. Шойгу добави, че за новото въоръжение сътрудниците ще би трябвало да се съгласят да лимитират суверенитета си в областта на сигурността. „ За образец може да служи Европа, където отбранителната политика е напълно подчинена на ползите на Вашингтон “, сподели министърът на защитата на Русия.

Украинските военни употребяват цивилен обекти за укриване на войски и техника, цивилното население служи като жив щит за прикриване на войските, заяви още Сергей Шойгу. „ От първите дни на спора украинските управляващи необятно употребяват цивилен обекти за укриване на войски и военна техника. Училища се трансформират в казарми, в жилищни региони се построяват укрепени фортификационни уреди и позиции за тежка техника. При това мирното население не се изтегля и служи като жив щит за прикритие на войските. Типичен образец е основаването от Зеленски на Бахмутската цитадела, което докара до обилни опустошения в града “, сподели Шойгу.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР